Skip to content

De natuur als inspiratie

De vier seizoenen, hoe de kleuren van het licht de silhouetten van de natuur laat zien, de spiegelingen in het water, de geluiden van vogels en insecten, bomen, bloemen en struiken, het opkomen en ondergaan van de zon en maan. Ik kan er uren naar kijken en het verveelt me geen moment. Ik ben er zodanig door gefascineerd dat ik er als kunstenaar wel iets mee moest gaan doen. In 2017 begon ik met plein air schilderen en kan er tot op de dag van vandaag niet meer mee stoppen……..

ik heb mijn opleiding gevolgd aan de academie voor schone kunsten in Arendonk. Na het afronden hiervan startte ik mijn zoektocht naar wat ik als kunstenaar wilde vertellen en vooral laten zien.  Passie, kleur en emotie zijn mijn belangrijkste drijfveren. Geboeid door figuratief en portretwerk heb ik me toegelegd op het schilderen van figuratief werk, de Muze. Met spetterende kleuren in experimentele technieken heb ik een geheel eigen herkenbare stijl weten te ontwikkelen. Daarbij heb ik me laten inspireren door het impressionisme en grote meesters zoals Degas, Gaugain en Toulouse de Loutrec.

mijn interesse voor landschapschilderen kwam pas later en had te maken met een drang naar vernieuwing en ontwikkeling. Door in de leer te gaan bij diverse (inter)nationale plein air schilders ontdekte ik de sport van de outdoorschilder. De natuur is nooit hetzelfde en blijkt een grote leermeester te zijn. Ik werkt graag in projecten om zo een tijd lang met een onderwerp bezig te zijn. Na “Peel in licht” met collega Catharina Driessen ben ik nu bezig met “In de ban van de Aa” samen met Jolanda Tielens-Aarts.

Volg het project op instagram, facebook en linkedin #indebanvandeaa     

Naast vrij werk, maak ik ook werk in opdracht.