Blauwe superbloedmaan

Deze week op woensdag was het een bijzondere maan. de blauwe super bloedmaan. Reden om weer eens een poging te gaan doen om de volle maan te gaan schilderen. De afgelopen maanden is het niet gelukt omdat het telkens erg grijs was. Helaas was deze keer tijdens de maanopkomst ook weer regenachtig, maar later op de avond klaarde het op en was er een prachtige grote en felle maan te zien. Dus snel spullen ingepakt en hups in de auto naar de Mariapeel. Het was een fantastische ervaring. Het was zo licht buiten en waar je ook liep, overal scheen de maan sprookjesachtig door de bomen. Het spannende van zo’n schildersessie is dat je niet goed kunt zien wat je eigenlijk aan het doen bent. De kleuren zijn anders, je ziet niet goed wat je aan het mengen bent. Dus dit is telkens de volgende ochtend weer een grote verrassing om de olieverfschetsjes bij daglicht te zien.

Gisteren hebben we het gouden uurtje meegepikt bij Hoeve willem III. Het is koud en guur maar toch zijn de vogels al druk in de weer, alsof ze de lente al voelen aankomen. Het water staat erg hoog nu overal vanwege de hevige regen van afgelopen weken. We werden getrakteerd op een prachtige lucht tijdens de zonsondergang. 

Eerder deze week en vorige week zijn we voor het eerst weer naar de Mariapeel gegaan. Ons plekje bij de Wielewaal is op dit moment niet niet echt geschikt vanwege de positie van de zonsopkomst, maar een stukje verder hebben we nu een prachtige open plek pal aan het water gevonden. de spiegeling is zo prachtig daar. IMG_4745IMG_4753 IMG_4755 IMG_4763IMG_4739IMG_4772 IMG_4777 IMG_4655 IMG_4665 IMG_4667 IMG_4692 IMG_4695 IMG_4702

IMG_4703

Geef een reactie